Wegovy (semaglutid)

Kuvat ovat ainoastaan havainnollistavia

Wegovy FlexTouch -kynät ovat tehokkaita, itse annettavia painonpudotuskyniä, joita käytetään aikuisten liikalihavuuden hoitoon. Ne sisältävät Semaglutidia, lääkettä, joka jäljittelee kehon hormoneja säätelemään ruokahalua ja alentamaan verensokeritasoja. Näin Wegovy auttaa sinua tuntemaan kylläisyyttäsi, mikä vähentää ruokailutarvetta ja helpottaa näin painonpudotusta.

 • Sopii painonhallintaan
 • Auttaa tuntemaan itsensä kylläisemmäksi ja vähemmän nälkäiseksi
 • Itseannosteltava pistettävä laihdutuslääke
Tilaa ennen
20t
59m
27s
vastaanottaaksesi tilauksesi Wednesday 17th July
Varastossa
Paras myyjä
Huomaamattomat pakkaukset
Reseptin kirjoittaminen sisältyy hintaan
Nopea ja helppo
524.99 € 
Sinun on vastattava muutamaan kysymykseen terveydentilastasi ennen tämän tuotteen ostamista.

Wegovy – Tärkeää tietoa

Mikä Wegovy on?

Wegovy on lääke, joka auttaa ihmisiä laihduttamaan tai hallitsemaan painoaan. Sitä käyttävät ihmiset, jotka kamppailevat liikalihavuuden kanssa tai joilla on painoon liittyvä terveydentila. Wegovy auttaa ihmisiä syömään vähemmän ruokaa ja vähentämään painoaan saamalla heidät tuntemaan olonsa kylläisemmiksi pidempään. Tämä lääke on tehokkain, kun sitä käytetään yhdessä vähäkalorisen ruokavalion ja lisääntyneen fyysisen aktiivisuuden kanssa sen tehokkuuden maksimoimiseksi.

Miten Wegovy toimii?

Vaikka Wegovy ei taatusti toimi kaikille, se voi olla erittäin tehokas lääke, joka auttaa monia ihmisiä kehittämään luotettavia ruokailutottumuksia ja saavuttamaan terveen painon. Se tekee tämän useilla eri tavoilla:

 • Säätelee ruokahalua – Wegovy jäljittelee luonnossa esiintyvää hormonia, joka vaikuttaa siihen aivojen osaan, joka säätelee ruokahalua.
 • Auttaa sinua tuntemaan kylläisyyttä – Wegovy hidastaa ruoansulatusjärjestelmää ja auttaa sinua tuntemaan olosi kylläisemmältä ja tyytyväisemmäksi aterioiden välillä.
 • Tukee terveellistä syömistä – Vähemmän himoa voi auttaa sinua kehittämään ruokailurutiineja, jotka sopivat pitkäaikaisiin, terveisiin tapoihin. < /li>

Wegovyn vaikuttava aine on semaglutidi. Tämä on synteettinen versio hormonin glukagonin kaltaisesta peptidistä 1 (GLP-1), jota kehosi vapauttaa syömisen jälkeen verensokeritason säätelemiseksi. Tämä hormoni myös kommunikoi aivosi kanssa kertoakseen sinulle, että olet kylläinen, mikä vähentää ruokahalua ja pitää himo loitolla. Se saa myös vatsan tyhjenemään hitaammin, mikä auttaa sinua tuntemaan olosi kylläisemmäksi pidempään.

Kuinka tehokas Wegovy on?

Vuonna 2022 tehdyn tutkimuksen mukaan Wegovy on erittäin tehokas painonpudotusaineena (Singh et al, 2022). Wegovya voidaan käyttää myös pitkäaikaishoitona painonhallintaan, toisin kuin muita vastaavia lääkkeitä, mikä tekee siitä tehokkaamman hoitovaihtoehdon joillekin henkilöille. 

Potilastiedot

Lisätietoja Wegovysta on lääkkeen mukana toimitetuissa potilastiedoissa.

Wegovy-arvostelut

On olemassa suuri määrä Wegovy-arvosteluja, joissa kuvataan, mitä ihmiset ajattelevat kokemuksistaan ​​osoitteessa Drugs.com ja Web MD.

On tärkeää huomata, että ihmisillä on erilaisia ​​kokemuksia Wegovy-painonpudotusinjektioiden käytöstä. Jos joku jättää arvostelun sanoen, että lääkitys ei toiminut toivotulla tavalla, se ei tarkoita, ettei se toimi sinulle. Jos uskot, että Wegovy on oikea painonpudotuslääke sinulle, on parasta neuvotella lääkärin tai terveydenhuollon tarjoajan kanssa. 

He voivat arvioida soveltuvuuttasi hoitoon, ja jos se hyväksytään, voit arvioida lääkityksen oman kokemuksesi perusteella. Wegovyn käyttäjien kokemukset voivat tarjota sinulle neuvoja ja tietoja, joita et ehkä ole tiennyt tai harkinnut, ja ne voivat kertoa, kannattaako sinun harkita Wegovyn käyttöä.

Käyttöohjeet

On tärkeää, että noudatat aina terveydenhuollon tarjoajan ohjeita, kun aloitat Wegovyn käytön. Tutustu myös potilastietoihin, jotka sisältävät tarkat käyttöohjeet. 

Milloin Wegovya kannattaa käyttää?

Noudata aina terveydenhuollon tarjoajan ohjeita käyttäessäsi Wegovya. Tätä lääkettä tulee käyttää kerran viikossa, ja on erittäin suositeltavaa, että yrität käyttää sitä samana päivänä joka viikko. Tämä auttaa sinua muistamaan lääkkeen käytön. Voit käyttää Wegovya milloin tahansa päivän aikana, ja se voidaan ottaa myös ruoan kanssa tai ilman. Jos haluat muuttaa pistospäivää, voit tehdä sen, kunhan edellisestä pistoksestasi on kulunut vähintään 3 päivää. Kun olet valinnut uuden pistospäivän, sinun tulee palata Wegovyn käyttöön 7 päivän välein.

Miten Wego-näkymä otetaan?

Wegovy toimitetaan esitäytetyissä kynissä, jotka annetaan itselle kerran viikossa. On tärkeää lukea lääkkeen mukana tulevat ohjeet kokonaisuudessaan varmistaaksesi, että käytät sitä oikein. Yleensä sinun on kiinnitettävä lääkkeen mukana tuleva neula ja asetettava sitten tarvitsemasi annos. Kun olet tarkistanut, että annostus on oikea, mikä vaihtelee riippuen siitä, kuinka kauan olet käyttänyt lääkettä, ruiskutat lääkkeen vatsaan tai reiteen. 

Mihin Wegovya pitäisi pistää keholleni?

Wegovy annetaan yleensä ihonalaisena injektiona. Tämä tarkoittaa, että se ruiskutetaan rasvakerrokseen aivan ihon alle. Yleisimmät pistosalueet ovat vatsassa tai reidessä. Jos et ole varma, mihin pistää lääke, katso potilastietoja tai ota yhteyttä terveydenhuollon tarjoajaan saadaksesi lisätietoja. 

Kuinka kauan Wegovy-kynä yleensä kestää?

Jokainen Wegovy FlexTouch Pen sisältää neljä annosta. Lääkkeesi mukana tulee neljä neulaa näiden neljän annoksen antamiseksi. Jos annoksesi on 0,25 mg, FlexTouch Pen -kynässä on esiladattu 1 mg semaglutidia, mikä vastaa neljää annosta.

Annostus

Mikä on Wegovy-annos painonpudotukseen?

Sinun tulee käyttää vain sitä Wegovy-annostusta, jonka terveydenhuollon tarjoaja on kehottanut sinua käyttämään. Tämä varmistaa, että pysyt turvassa lääkkeen käytön aikana. Yleensä aikuisten annos riippuu siitä, kuinka kauan he ovat käyttäneet sitä. Alla oleva taulukko kuvaa, kuinka paljon Wegovya tyypillisesti käytetään missäkin hoitovaiheessa:

Viikkoja

Viikoittainen annos

Viikot 1–4

0,25 mg

Viikot 5–8

0,5 mg

Viikot 9–12

1 mg

Viikot 13–16

1,7 mg

Viikko 17+

2,4 mg

Mitä minun pitäisi tehdä, jos unohdan Wegovy-annoksen?

Jos unohdat ottaa Wegovy-annoksen, saatat tuntea olosi tavallista nälkäisemmäksi, mikä voi johtaa ylensyömiseen tai lääkkeen tehon heikkenemiseen. Annoksen puuttuminen voi myös alentaa semaglutidin pitoisuutta kehossa. On tärkeää olla panikoimatta, jos unohdat ottaa Wegovy-annoksen. Jos unohdat ottaa annoksen ja seuraavaan annokseen on yli 2 päivää, ota unohtunut annos mahdollisimman pian ja jatka annosteluohjelmaa tavalliseen tapaan. Jos unohdat ottaa annoksen ja seuraavaan suunniteltuun annokseen on alle 48 tuntia, ohita unohtunut annos ja ota seuraava annos aikataulun mukaisesti. 

Varoitukset

Mihin varoituksiin sinun tulee kiinnittää huomiota Wegovyssa?

Ymmärtääksesi Wegovy-valmisteeseen liittyvät varoitukset, on tärkeää, että luet lääkkeesi mukana tulevat potilastiedot. Tämä antaa sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää lääkkeestä ja varotoimista, joita sinun on noudatettava sen käytön aikana. 

Kenelle Wegovy sopii?

Wegovy sopii aikuisille, jotka tarvitsevat lääkettä painonpudotukseen. Wegovya käyttävät tyypillisesti aikuiset, joilla on painoon liittyvä sairaus, kuten verenpainetauti tai sydän- ja verisuonitauti ja joiden BMI on vähintään 35. Sitä käyttävät myös ihmiset, joiden BMI on 30 ja jotka täyttävät painonhallintapalveluiden kriteerit.

Kenelle Wegovy ei sovellu?

Wegovy saattaa olla sopimaton joillekin ihmisille. Tätä lääkettä eivät saa käyttää kenenkään, joka on allerginen jollekin sen aineosalle, tai alle 12-vuotiaiden lasten. Jos harkitset Wegovyn käyttöä, mutta olet huolissasi sen sopivuudesta, on suositeltavaa ottaa yhteyttä terveydenhuollon tarjoajaan.

Voitko käyttää Wegovya, jos olet raskaana?

Ei, sinun ei tule käyttää Wegovya, jos olet raskaana. On vain vähän tietoa, joka viittaa siihen, että se on turvallinen lapsellesi. Jos yrität tulla raskaaksi, on suositeltavaa lopettaa Wegovyn käyttö vähintään kaksi kuukautta ennen kuin aloitat raskaaksi tulemisen. Jos tulet raskaaksi tai epäilet olevasi raskaana, mutta et ole tehnyt raskaustestiä, on suositeltavaa keskustella terveydenhuollon ammattilaisen kanssa neuvojen saamiseksi, koska lääkitys on lopetettava. 

Voitko käyttää Wegovya, jos imetät?

Ei, sinun ei tule käyttää Wegovya, jos imetät samanaikaisesti, koska ei ole tietoa siitä, erittyykö vaikuttava aine rintamaitoon. Ota yhteyttä terveydenhuollon tarjoajaan, jos imetät, varmistaaksesi, että kaikki uudet lääkkeet, joita aiot käyttää, ovat turvallisia sinulle ja vauvallesi. 

Vuorovaikutukset

Onko Wegovyn ja muiden lääkkeiden välillä yhteisvaikutuksia?

Wegovy voi olla vuorovaikutuksessa muiden mahdollisesti käyttämiesi lääkkeiden kanssa. Sinun tulee kertoa terveydenhuollon tarjoajallesi kaikista muista käyttämistäsi tai aiemmin käyttämistäsi lääkkeistä, koska he voivat antaa sinulle räätälöityjä neuvoja varmistaaksesi, että pysyt turvassa ja saat parhaan mahdollisen hoidon. Wegovyn tiedetään olevan vuorovaikutuksessa tyypin 2 diabeteslääkkeiden kanssa, mikä voi johtaa alhaiseen verensokeritasoon. Sinun tulee myös välttää Wegovyn käyttöä muiden laihdutuslääkkeiden, kuten Saxendan, kanssa.

Haittavaikutukset

Mitä sivuvaikutuksia Wegovylla on?

Jotkin käyttäjät voivat kokea sivuvaikutuksia käyttäessään Wegovya. Wegovyn sivuvaikutukset vaihtelevat yleisistä harvinaisiin. Wegovyn yleisimmät sivuvaikutukset ovat:

 • diabeettisen silmäsairauden komplikaatiot
 • Pänsärky
 • Pahoinvointi
 • oksentelu
 • Ripuli
 • Ummetus
 • Magont
 • Heikko tai väsynyt olo

Wegovyn UKK

Kuka valmistaa Wegovya?

Wegovya valmistaa Novo Nordisk, tanskalainen terveydenhuoltoyhtiö, jolla on ansiokas tausta diabeteksen hoidossa ja muilla terapeuttisilla aloilla. Novo Nordisk sijaitsee Tanskassa, mutta toimii maailmanlaajuisesti. He valmistavat myös muita lääkkeitä, mukaan lukien Ozempic ja Saxenda. 

Pitäisikö Wegovy säilyttää jääkaapissa?

Kyllä, Wegovy tulee säilyttää viileässä ympäristössä, kuten jääkaapissa. Säilytä Wegovy 2°C - 8°C:ssa. Tarvittaessa voit säilyttää avaamattoman Wegovy-valmistetta 8–30 °C:ssa enintään 28 päivää.

Poloittaako Wegovy rasvaa?

Jotkut tutkimukset viittaavat siihen, että Wegovy voi todellakin

Sinua auttamassa

Asiakaspalvelumme on käytettävissä maanantaista perjantaihin klo 9-16. Jos tarvitset kiireellistä apua, älä käytä tätä palvelua. Soita hätänumeroon  112 hätätilanteessa. Vieraile ohjeosastollamme