Testosteroni

Testosteroni on pääasiassa kiveksissä tuotettu steroidihormoni, joka stimuloi maskuliinisten ominaisuuksien kehittymistä. Se on hormoni, joka yhdistetään useimmiten sukupuoliviettiin ja siittiöiden tuotantoon, mutta alhainen testosteronitaso voi johtaa moniin oireisiin, kuten vähemmän energiaa, alhaisempi luumassa ja mielialan tunne.

Jos testosteronin määrä on vähentynyt, voit lisätä sitä hoitovalikoimamme avulla.

Loading data

Lisätietoja

Miehen sukupuolihormoni, testosteroni, syntyy pääasiassa kiveksissä, mutta myös munasarjoissa, sillä sekä miehet että naiset tuottavat sitä. Miehet kuitenkin tuottavat luonnostaan paljon enemmän, mikä johtaa tyypillisesti maskuliinisiin ominaisuuksiin, kuten kasvokarvoihin ja syvään ääneen. Sen ensisijainen tehtävä on kuitenkin miehen sukupuoliviettien säätely, joten alhainen hormonipitoisuus voi johtaa impotenssiongelmiin, heikentyneeseen libidoon ja matalaan siemennesteen määrään. Tämä tarkoittaa, että mies voi olla vähemmän kiinnostunut seksistä (tai ei ollenkaan), jos hänellä ei ole riittävästi tätä hormonia, ja kun hän harrastaa seksiä, hän saattaa huomata, ettei pysty suoriutumaan siitä.

Testosteroni säätelee myös luu- ja lihasmassaa sekä tapaa, jolla mies varastoi rasvaa. Vähentynyt määrä voi siis johtaa luiden ohenemiseen ja painonnousuun. Kuten monet muutkin hormonit sekä miehillä että naisilla, myös testosteroni on vastuussa mielialasta, mikä tarkoittaa, että alhainen taso voi aiheuttaa mielialahäiriöitä tai masennuksen tunnetta sekä huonoa itsetuntoa.

Testosteronin tuotanto on luonnostaan suurimmillaan miehen parhaassa iässä, ja tasot alkavat laskea iän myötä. Normaalisti tässä ei ole mitään syytä huoleen, ja se on vain selitys sille, miksi miehet saattavat olla ikääntyessään vähemmän kiinnostuneita seksistä tai miksi heidän voi olla vaikeampi saada lasta (koska siittiöiden määrä on pienempi). Mutta monilla alle 30-vuotiailla miehillä heidän luonnollinen testosteronituotantonsa laskee ennenaikaisesti, mikä voi aiheuttaa ongelmia.

Syy voi usein liittyä muihin sairauksiin ja tiloihin, kuten aidsiin, munuaissairauksiin ja maksavaivoihin, jotka kaikki osaltaan alentavat hormonitasoja. Se voi olla myös vamman tai lääkityksen suora vaikutus, kuten kivesten vammautuminen tai syöpähoidot (kuten sädehoito tai kemoterapia).

Alhainen testosteronituotanto voi liittyä vahvasti ruokavalioon, sillä lihavuus, korkea kolesteroli ja korkea verenpaine vaikuttavat kaikki elimistön tuottamaan määrään. Se voi liittyä myös elintapoihin, ja taso voi laskea, jos juot liikaa alkoholia, käytät laittomia huumeita tai tiettyjä lääkkeitä, kuten anabolisia steroideja.

Jos elimistösi ei tuota luonnostaan tarpeeksi miespuolista sukupuolihormonia, on olemassa keinoja, joilla sitä voidaan lisätä keinotekoisesti.

Testogel on tehostettu testosteronilla, ja levittämällä sitä hartioihin, vatsaan tai olkavarsiin hormoni tunkeutuu ihoon, imeytyy elimistöön ja auttaa lievittämään sukupuoleen, vartaloon tai miehisyyteen liittyviä oireita.

Tostran-geeli on toinen vaihtoehto, joka toimii hyvin pitkälti samalla tavalla, sillä se lisää luonnostaan puuttuvia testosteronitasoja ja auttaa palauttamaan miehen hormonitasapainon. Jos olet huolissasi siitä, että saatat kärsiä alhaisesta testosteronitasosta, voit hoitaa tämän helposti lääkärin palvelulla ja Nordisk Medsin online-toimituksella.

Lääkkeet toimitettu seuraavana päivänä Eurooppalaiselta apteekilta

eumeds-illustration-1.svg
eumeds-illustration-2.png
eumeds-illustration-3.svg
  1. Valitse oikea hoito

    Tilaa tuotteet helposti ja vaivattomasti laajasta valikoimastamme - olitpa sitten lomamatkalla tai kotisohvalla.

  2. Suorita verkkokonsultaatio

    Nopeasti ja helposti hoituva verkkokonsultaatio on tärkeä osa prosessia ennen tuotteiden lähettämistä.

  3. Huomaamaton toimitus

    Teemme yhteistyötä yli 100 apteekin kanssa Euroopassa, jotka toimittavat ja lähettävät tuotteet sinulle huomaamattomassa pakkauksessa.

Lue lisää palvelustamme

Sinua auttamassa

Asiakaspalvelumme on käytettävissä maanantaista perjantaihin klo 9-16. Jos tarvitset kiireellistä apua, älä käytä tätä palvelua. Soita hätänumeroon  112 hätätilanteessa. Vieraile ohjeosastollamme