Frequently Asked Questions

Frequently asked questions related to Nordisk Meds.

Toimitus

Toimitus

Toimitusajat vaihtelevat sen mukaan, minkä vaihtoehdon olet valinnut kassalla. Tarjoamme ilmaisen toimituksen Royal Mailin seurantatoimituksena, joka kestää n. 3-4 päivää. Voit myös valita maksullisen DPD Next Day -palvelun, jolla tilauksesi toimitetaan 1-2 päivässä. Lisäksi tarjoamme Royal Mailin toimitusvaihtoehtoja, jotka voivat saapua seuraavana päivänä jo klo 9 alkaen. Kaikki toimitusajat ovat kuitenkin riippuvaisia siitä, onko tilaus tehty ennen määrä-aikaa. Viikonloput ja arkipyhät voivat vaikuttaa toimitusaikoihin, kuten myös se, milloin lääkäri hyväksyy tilauksesi. Saatat siis joskus joutua odottamaan tilauksesi saapumista hieman arvioitua kauemmin.

Palvelumme on saatavilla ainoastaan Suomessa. Tämä johtuu siitä, että reseptilääkkeisiin liittyvät lait ovat tiukkoja, emmekä pysty toimimaan tilauksia Suomen ulkopuolella.

Voit lisätä tilillesi useita toimitusosoitteita, joista valitset yhden maksaessasi tilausta. Ensisijaisen osoitteesi on kuitenkin vastattava maksukorttisi osoitetta, sillä sitä käytetään henkilöllisyytesi tarkistamiseen.

Kassalla ollessasi sinulla ei ole mahdollisuutta valita tätä vaihtoehtoa, mutta mikäli olet ottanut DPD-toimitusvaihtoehdon, voit muuttaa tätä seurantanumerosi avulla. Kun tilauksesi on lähtenyt apteekista, saat seurantanumeron, jonka avulla pääset valitsemaan noutopistevaihtoehdon DPD:n verkkosivustolla. Huomioithan kuitenkin, ettet pysty järjestämään asiaa meidän kauttamme, vaan sinun on oltava yhteydessä suoraan DPD:hen.

Kyllä. Varmistaaksemme, että kaikki tilaukset toimitetaan turvallisesti henkilölle, jolle ne on tarkoitettu, vaadimme allekirjoituksen kaikista tarjoamistamme toimitusvaihtoehdoista.

Koska ymmärrämme yksityisyyden tärkeyden terveydenhuoltoon liittyvissä asioissa, tarjoamme huomaamatonta toimituspalvelua. Kaikki tilauksemme lähetetään aina merkittömissä ja nimettömissä pusseissa, jotka eivät kerro niiden sisältöä tai lähettäjää.

Valitettavasti toimitusosoitetta ei voi muuttaa tilauksen tekemisen jälkeen. Suosittelemmekin tarkistamaan aina kaikki tiedot huolellisesti ennen tilauksen vahvistamista.

Kirjautumalla tilillesi voit seurata tilaustasi sen jälkeen, kun se on lähtenyt apteekista. Näet aina myös tilauksesi arvioidun toimitusajan. Royal Mailin ja DPD:n seurantatiedot voivat kuitenkin näyttää hieman erilaisilta.

Maksut

Maksut

Hyväksymme useimmat tavallisimmat maksutavat, kuten Visan, Mastercardin ja American Expressin. Sinun on kuitenkin käytettävä korttia, joka on rekisteröity Isossa-Britanniassa.

Huomioithan, että emme koskaan pyydä maksua pankkisiirrolla tai WhatsAppin kautta. Olemme saaneet tiedon huijausyrityksestä, joka käyttää verkkosivustoa ukmedsdirect.online. Vakuutamme, että tämä EI ole meidän yrityksemme, ja kehotamme kaikkia välttämään kyseistä verkkosivua.

Lääkkeiden ostajan on tehtävä tilaus omalla maksukortillaan. Tämä lisää järjestelmämme turvallisuutta ja varmistaa, että lääkkeet menevät aina oikealle henkilölle. Suoritamme myös henkilöllisyystarkastuksia, joten käyttäjätilin ja maksukortin nimet eivät saa poiketa toisistaan. Mikäli nimet eivät täsmää, tilaus hylätään automaattisesti.

Kaikki tilaukset on tehtävä aina verkkosivustomme kautta, emmekä hyväksy maksuja puhelimitse. Puhelinnumeromme on tarkoitettu ainoastaan asiakaspalvelua varten eikä sitä voi käyttää tilausten tekemiseen.

Mikäli järjestelmämme ei hyväksy maksukorttiasi voi siihen olla useita eri syitä. Tarkista aina huolellisesti, että syötät korttisi tiedot oikein. Yksi syy kortin hylkäämiseen voi olla myös se, ettei tililläsi ole riittävästi katetta. Tarkista tässä tapauksessa pankkitilisi tilanne ja ota tarvittaessa suoraan yhteyttä pankkiisi. Kortin hylkäämisen syynä voi myös olla se, että yrität käyttää toisen henkilön nimeen rekisteröityä korttia. Jotta tilauksesi voidaan hyväksyä, sinun on aina käytettävä omaa maksukorttiasi ja varmistettava, että kortissa oleva nimi vastaa käyttäjätilisi nimeä. Mikäli olet kokeillut kaikkia näitä vaihtoehtoja etkä silti pysty maksamaan tilausta onnistuneesti, otathan yhteyttä joko meihin tai pankkiisi.

Pankkitiliotteessa maksusi näkyy nimellä Scandinavian Meds tai scandinavianmeds.com

Kun teet toistuvan tilauksesi, otamme ennakkoon valtuutetun maksun varojen keräämiseksi ja otamme ne vasta, kun tilaus on hyväksytty. Jos tilaustasi ei hyväksytä, ennalta valtuutetut varat yksinkertaisesti vapautetaan ja palautuvat käytettävissä olevaan saldoosi 3–5 työpäivän kuluessa. Huomaa, että koska kyseessä on peruutettu maksu, ei hyvitys, se ei näy tapahtumana tiliotteessasi. Jos olet ollut verkkokonsultaatiossa lääkkeestä, jota et ole aiemmin saanut meiltä, maksua ei peritä ennen kuin konsultaatiosi on hyväksytty ja olet valinnut valitsemasi hoidon.

Kun Scandinavian Meds on hyväksynyt tilauksen peruutuksen / palautuksen, Klarna peruuttaa / palauttaa maksusi. Palautus näkyy välittömästi Klarna-sovelluksessasi.

Maksu erääntyy 30 päivää toimituksen jälkeen. Lähetämme sinulle ilmoituksen lähtestyvästä maksusta kaksi päivää ennen eräpäivää: saat push-ilmoituksen Klarna-sovelluksesta tai sähköpostimuistutuksen maksun suorittamisesta. Mikäli maksu myöhästyy merkittävästi, lähetämme sinulle myös tekstiviestin tai kirjeen. Luottopisteesi eivät vähene Klarnan "Maksa 30 päivän sisällä" -palvelun käytöstä, vaikka et olisikaan maksanut tilaustasi ajoissa.

Mikäli olet valinnut "Maksa 30 päivän sisällä" -vaihtoehdon, Klarna lähettää sinulle sähköpostin, josta saat lisätietoja maksun suorittamisesta. Sähköposti sisältää linkin Klarnaan, jossa voit maksaa laskun luotto- tai maksukortillasi. Voit lukea lisää maksuohjeista myös Klarna-sovelluksessa.

Mikäli haluat tehdä ostoksesi Klarnan kautta, sinun tulee aina antaa nimesi, osoitteesi ja sähköpostiosoitteesi. Joissakin tilauksissa saatetaan tarvita myös matkapuhelinnumerosi tai syntymäaikasi. Kaikki tiedot lähetetään sähköpostiosoitteeseesi, mukaan lukien muistutukset maksuista sekä linkit verkkolaskuihisi. On erittäin tärkeää, että annat oikeat tiedot, sillä muuten et saa tilauksesi maksutietoja.

Maksutiedot käsitellään turvallisesti Klarnan toimesta. Scandinavian Meds ei vastaanota tai säilytä maksukorttien tietoja. Kaikki maksutapahtumat suoritetaan aina turvallisesti suojattujen yhteyksien kautta.

Voit maksaa tilauksesi milloin tahansa sen jälkeen, kun olet saanut sähköpostiisi maksutiedot Klarnalta. Maksaminen onnistuu helposti seuraamalla sähköpostissasi tai Klarna-sovelluksessa olevia ohjeita.

Mikäli maksat kortilla, Scandinavian Meds vahvistaa tilauksesi välittömästi. Jos käytät "Maksa 30 päivän sisällä" -vaihtoehtoa, Klarna lähettää sinulle maksuvahvistuksen sähköpostitse ilmoittamaasi osoitteeseen. Mikäli olet suorittanut maksun, mutta et ole saanut maksuvahvistusta, voit tarkistaa tilauksesi ja maksutilanteen kirjautumalla Klarna-sovellukseen tai osoitteeseen www.klarna.com

Kun Scandinavian Meds on vastaanottanut tilauksesi osittaisen tai kokonaisen palautuksen, saat siitä vahvistuksen. Mikäli kyseessä on maksun osittainen palautus, Klarna lähettää sinulle päivitetyn laskun. Jos kyseessä on koko maksun palautus, lasku mitätöidään. Huomioithan, että voit aina seurata tilauksesi statusta Klarna-sovelluksessa.

Sinulla on 30 päivää aikaa maksaa tilauksesi. Mikäli eräpäivä lähestyy eikä tilauksesi ole vieläkään saapunut, ota yhteyttä Scandinavian Medsin asiakaspalveluun tarkistaaksesi toimituksen tilanteen. Voit myös ottaa yhteyttä Klarnan asiakaspalveluun, jotta voimme siirtää maksun eräpäivää tai laittaa tilauksesi odotustilaan Klarna-sovelluksessa siksi aikaa, kun odotat toimitustasi.

Käsittelemme hyvityksesi viiden arkipäivän kuluessa siitä, kun peruutuksesi tai palautuksesi on rekisteröity järjestelmään.

Mikäli olet maksanut tilauksesi kortilla, hyvitys tehdään samalle kortille. Jos et ole vielä maksanut laskua, hyvitys vähentää laskun summaa tai peruuttaa sen kokonaan.

Mikäli sinulla ei ole tilausnumeroasi tallessa, voit kirjautua Klarna-sovellukseen tai osoitteeseen www.klarna.com, jossa pystyt suorittamaan maksuja ja näkemään kaikki tilauksesi.

Klarnan nettisivuilta löydät livechatin, asiakaspalvelun puhelinnumerot sekä listan usein kysytyistä kysymyksistä.

Palautukset

Palautukset

Palautusaika riippuu yleensä siitä, kuinka palautus tehdään ja mitä palvelua siihen käytetään. Mikäli palautat tilauksen DPD-lähettipalvelun kautta, toimitus saapuu perille noin viikossa, kun taas Royal Mailin kautta palautus voi kestää jopa 18 päivää. Huomioithan, että kaikki tilaukset eivät ole palautuskelpoisia, joten tarkistathan palautuskäytäntömme ennen mahdollista palautusta.

Kun tilaus on palautettu lähettäjälle, ilmoitathan asiakaspalveluumme puhelimitse, livechatin kautta tai sähköpostitse palautuksen syyn sekä sen, haluatko tilauksesta hyvityksen vai uudelleenlähetyksen.

Kun olemme vastaanottaneet ja käsitelleet palautetun tilauksesi (mikä voi kestää jopa 2 viikkoa), voi kestää 3-5 työpäivää ennen kuin saat hyvityksen. Aika voi vaihdella ja riippuu pankistasi.

Varmistaaksemme asiakkaidemme turvallisuuden, emme hyväksy palautuksia avatuista tai osittain käytetyistä tuotteista. Mikäli et ole tyytyväinen tilaamaasi tuotteeseen,voit ottaa meihin yhteyttä, jolloin voimme suositella sopivampaa vaihtoehtoa seuraavaan tilaukseesi.

Valitukset

Valitukset

Voit tehdä reklamaation lähettämällä meille sähköpostia osoitteeseen [email protected]. Kirjoitathan viestiisi reklamaation syyn mahdollisimman kattavasti, jotta pystymme ratkaisemaan ongelman mahdollisimman nopeasti.

Tilaaminen

Tilaaminen

Sinulla ei tarvitse olla lääkereseptiä valmiina käyttäessäsi palveluamme, sillä saat reseptin GPhC-hyväksyttyjen kumppanilääkäreidemme kautta. Kun lääkäri on hyväksynyt konsultaatiosi, lähetämme reseptinautomaattisesti kumppaniapteekkiimme, josta tilaus toimitetaan eteenpäin.

Valitettavasti emme voi hyväksyä NHS:n tai muiden yksityisten yritysten myöntämiä reseptejä. Reseptien myöntäminen on sisällytetty lääkkeidemme hintaan, joten sinulle ei aiheudu ylimääräisiä kustannuksia reseptin hankkimisesta meidän kauttamme. Kumppanilääkärimme myöntää reseptin tekemäsi konsultaatiosi perusteella.

Tehdessäsi konsultaatiota sinulla on mahdollisuus lisätä tietoja omasta terveyskeskuksestasi ja valita, annatko meille luvan ottaa yhteyttä siihen. Suosittelemme vahvasti keskustelemaan terveyskeskuksesi kanssa terveydentilastasi sekä käyttämistäsi lääkkeistä. Kunnioitamme kuitenkin asiakkaidemme yksityisyyttä, emmekä GDPR-lainsäädännön mukaisesti ota yhteyttä terveyskeskukseesi ilman lupaa.

Kaikki lääketieteelliset tiedot ja asiakastilit ovat luottamuksellisia – niihin pääsevät käsiksi vain Scandinavian Meds Direct Ltd, reseptejä myöntävät lääkärit sekä kumppaniapteekkimme.Yksityisyytesi ja tietoturvasi on meille erittäin tärkeää, emmekä jaa tietojasi muille kolmansille osapuolille. Lisätietoja saat lukemalla tietosuojakäytäntömme.

Viikonpäivästä riippuen pystymme tarjoamaan seuraavan päivän toimituksen kaikille tilauksille, jotka on tehty ennen klo 15. Viikonloppuisin viimeinen tilausaika on lauantaisin klo ja sunnuntaisin klo 12. Huomioithan, että tilausaika ei tarkoita ensimmäisen konsultaation tekemistä vaan tilauksesi maksutapahtumaa.

Pyrimme pitämään verkkosivumme käyttäjäystävällisenä, jotta sinun olisi mahdollisimman helppo löytää etsimäsi ja edetä tilausprosessissa. Voit etsiä tuotteitamme eri kategorioiden, aakkosellisen luettelon tai hakutoiminnon avulla. Tämän jälkeen voit aloittaa konsultaatioprosessin, joka sisältää yleistä kartoitusta terveydentilastasi, tarkempia kysymyksiä oireistasi sekä henkilötietojen täyttämistä. Konsultaation tekeminen kestää noin 10 minuuttia. Valmis konsultaatio välitetään kumppanilääkärillemme, joka suosittelee sinulle oikeita lääkkeitä ja kirjoittaa reseptin.

Lääkäri tarkistaa konsultaatiotasi yleensä muutaman tunnin sisällä. Sinuun otetaan tarvittaessa yhteyttä, mikäli lääkäri tarvitsee vielä lisätietoja ennen lääkkeen määräämistä. Toisinaan lääkärin täytyy kysyä konsultaatiota kliiniseltä johtajalta, joten otathan huomioon, että sinun kannattaa varata aina 24 h konsultaation hyväksymiseen. Harvinaisissa tapauksissa konsultaation hyväksymiseen voi mennä jopa 72 h.

Tilauksesi viivästymiseen voi olla useita eri syitä, kuten järjestelmämme vaatima henkilöllisyyden tarkistus tai viivästykset toimituspalveluissa. Joskus lääkärin täytyy kysyä konsultaatiota kliiniseltä johtajalta, mikä voi viivästyttää konsultaation tulosta. Voit tarkistaa tilauksesi statuksen käyttäjätililtäsi ja ottaa yhteyttä tiimiimme, mikäli tarvitset apua.

Tämä kertoo, mikä tilauksesi status milloinkin on. "Tarkasteltavana" -tila tarkoittaa, että konsultaatiosi on parhaillaan lääkärin tarkistettavana. "Hyväksytty" -tila tarkoittaa, että tilauksesi on hyväksytty ja lähetetty apteekkiin. "Lähetetty" -tila tarkoittaa, että tilauksesi on lähtenyt apteekista ja on matkalla etukäteen valitsemallasi toimitustavalla. Voit käyttää seurantatyökalua pitääksesi silmällä tilauksen etenemistä. “Valmis” -tila näkyy, kun tuote on toimitettu perille.

Mikäli haluat perua tilauksesi mistä tahansa syystä, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme saadaksesi apua. Suosittelemme yhteydenottoa puhelimitse, jotta saat apua mahdollisimman pian. Huomioithan, että viikonloppuna tehdyt peruutukset eivät välttämättä ole mahdollisia, eikä tilausta voi enää perua, kun se on saavuttanut "valmis" -tilan.

Kuinka se toimii

Kuinka se toimii

Palvelumme on helppo ja turvallinen tapa saada lääkkeet toimitettuna haluamaasi osoitteeseen silloin, kun et itse pysty noutamaan niitä. Hintamme sisältävät lääkärin konsultaation sekä apteekkipalvelun. Konsultaation täytettyäsi lääkäri arvioi hoidon tarpeesi ja lähettää tarvittaessa reseptin apteekkiin. Resepti käsitellään apteekissa, josta se lähetetään sinulle valitsemaasi toimitustapaa käyttäen. Tarkemman kuvauksen palvelumme toimintatavoista voit lukea täältä.

Kyllä. Varmistaaksemme, että lääkkeet päätyvät aina oikealle henkilölle, suoritamme henkilöllisyystarkastuksia Yoti-nimisen yrityksen avulla. Mikäli et jostain syystä läpäise henkilöllisyystarkastuksia, sinulta saatetaan pyytää lisätietoja.

Käytämme henkilöllisyystarkastuksissa turvallista Yotia, joka pystyy tarkistamaan henkilöllisyydet kehittyneen biometriteknologian ansiosta.Yoti on tunnettu luotettavuudestaan, eikä se saa pääsyä tilaus- tai terveystietoihisi – he varmistavat ainoastaan henkilöllisyytesi.

Älä huoli. Tilauksesi ei välttämättä ole peruuntunut, mutta Yoti ei ole jostain syystä pystynyt vahvistamaan henkilöllisyyttäsi. Saat Yotilta sähköpostitse ohjeet siitä, mitä lisätietoja he tarvitsevat henkilöllisyyden tarkistamiseksi. Toimittuasi ohjeiden mukaan tilauksesi pitäisi edetä normaalisti.

Kaikki kumppanilääkärimme ovat GPhC:n rekisteröimiä, riippumattomia lääkäreitä. He tarkistavat konsultaatiolomakkeesi ja tekevät sen perusteella päätöksen siitä, onko pyytämäsi lääke sopiva sinulle. Kaikki lääkärien päätökset ovat lopullisia eikä niitä muuteta tai kyseenalaisteta.

Mikäli kumppanilääkärimme tarvitsevat lisätietoja sinulta ennen tilauksesi hyväksymistä tai hylkäämistä, he ottavat sinuun yhteyttä. Mikäli he päättävät hylätä tilauksesi, et voi ottaa heihin yhteyttä muuttaaksesi päätöstä. Hylkäämisen syy ilmoitetaan sinulle aina sähköpostitse, eikä Scandinavian Meds kyseenalaista tai peruuta päätöstä.

Toimimme yhteistyössä GPhC-rekisteröityjen ja MHRA:n säätelemien apteekkien kanssa, joiden luotettavuuden voi tarkistaa nettisivuiltamme. Myymämme lääkkeet ovat laillisia ja ostettu samoilta toimittajilta kuin kivijalka-apteekkienkin tuotteet. Varastostamme löytyy useita johtavia tuotemerkkejä useista eri lääkkeistä.

Asiakkaidemme turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää, ja siksi tarkistamme aina henkilöllisyytesi luodessasi tilin ja tehdessäsi ensimmäisen tilauksesi. Mikäli henkilöllisyyden varmistaminen epäonnistuu, henkilöllisyystarkastuksia tekevä yhteistyökumppanimme Yoti saattaa pyytää sinua lähettämään lisätietoja tilisi vahvistamiseksi. Mikäli et toimita pyydettyjä tietoja tai henkilöllisyystarkastus epäonnistuu lisätiedoista huolimatta, tilauksesi peruutetaan ja ennakkomaksu palautetaan sinulle. Peruutamme myös tilaukset henkilöiltä, joiden epäilemme väärinkäyttävän palvelua. Mikäli havaitsemme useita tilejä, joilla on samoja tietoja, poistamme kaikki kyseiset tilit käytöstä.

Mikäli huomaat saavasi tilaamistasi lääkkeistä haittavaikutuksia tai tarvitset lääkärin apua, soita aina terveyskeskukseesi tai hätänumeroon riippuen tilanteesi vakavuudesta. Puhelinnumeromme on tarkoitettu vain asiakaspalvelua varten eikä sitä tule käyttää hätätilanteissa.

Kun kirjaudut käyttäjätilillesi ja tarkastelet tilauksesi tietoja, näet myös reseptin kirjoittaneen lääkärin nimen. Sen lisäksi löydät lääkärin rekisterinumeron sekä sijainnin. Täältä löydät listan kaikista kumppanilääkäreistämme